Uitgaan in Sittard, Toneel, Muziek
Connect with us:

Eerste voorronde Ballads & Blues
Vrijdag 18 november 2016
Aanvang 20.00 uur
Entree: grastis

De deelnemers op 18 november 2016 zijn:

Juul de Bruin
Maxime & Glym
Mervyn Franssen
Emi Pereza
Jimi Haagmans

Juul de Bruin.

juul-de-bruinJuul de Bruin is een muzikant die zijn nummers overdraagt met passie. Dit is dan ook waar hij voor staat: passie. Het belangrijkste voor hem is dat hij zijn gevoel kwijt kan in zijn nummers. Of dit nu met een rockband is of in een intieme setting met alleen een akoestisch gitaartje.
Het doel wat hij altijd heeft nagestreefd is dat het gaat om de muziek en niet om alles er omheen. Mis hem dus niet en kom luisteren naar zijn muziek in de puurste vorm!

https://www.facebook.com/juul.debruin.1?fref=ts

Maxime & Glym

maximeblymAl hun hele leven lang zijn Maxime Cathalina (23 jaar) en Glyn Hoogvliets (20 jaar) gek op muziek. Zo zong Maxime al nog voordat ze haar eerste woordjes fatsoenlijk kon uitspreken en heeft zij sinds haar tienerjaren al zangles. Glyn, op zijn beurt, was altijd al gefascineerd door beroemde gitaristen, die hem geïnspireerd hebben om zelf gitaar te leren spelen. Maxime en Glyn kwamen erachter dat hun muzikale passies perfect met elkaar matchten. Deze ontdekking kwam echter niet als een verrassing: ze kennen elkaar al hun hele leven, waardoor zij een sterke muzikale en emotionele band hebben. Deze band uitte zich in eerste instantie enkel in het coveren van verschillende artiesten, maar inmiddels schrijven en componeren Maxime en Glyn hun eigen muziek. Met hun eigen nummers (o.a. ‘Morning Light’ en ‘Labels’) hebben ze het dit jaar weten te schoppen tot de finale van Giels Talentenjacht (de eerste online Talentenjacht van 3FM Radio DJ Giel Beelen). Of het nu een cover óf een eigen nummer is dat zij spelen, hun muzikale energie zal altijd gevoeld worden: two souls, one sound!

https://www.facebook.com/maximeandglyn/?fref=ts

Mervyn Franssen

mervyn-franssenMervyn Franssen is een negentienjarige singer-songwriter. Toen hij op zijn vijftiende een gitaar kocht ging er een compleet nieuwe wereld voor hem open. Het duurde niet lang of gitaarspelen was zijn grootste passie. Na genoten te hebben van een jamsessie met een aantal zangers besloot hij om aan zijn vocals te gaan werken, dit bleek zo te bevallen dat hij er meer mee wilde doen. Het eerste optreden voor een groter publiek was even na zijn achttiende verjaardag. Voor hem was dat een unieke en inspirerende ervaring. Hierdoor is het schrijven van eigenwerk losgebarsten, waarna vrij spontaan het idee ontstond om met een andere zanger een aantal optredens te geven. Na een korte tijd als duo opgetreden te hebben besloot Mervyn dat het tijd werd om solo verder te gaan en eigenwerk geheel naar eigen smaak te schrijven. Zijn stijl valt het best te beschrijven als alternatief met een vleugje blues, rock en pop.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001389017982&fref=ts

Emi Pereza

emi-perezaEmi presenteert veelal in samenwerking ontstane songs en verhaaltjes. De verhaaltjes worden ondersteund door soundscapes. Kenmerkend zijn de poëtische teksten en de eigenheid. De nummers zijn zowel in het Nederlands als Engels. Ook brengt Emi een aantal covers. O.a. van The Cure en Lou Reed. Perezamusic komt uit Utrecht. Als singer-songwriter vindt hij zijn inspiratie in vooral ogenschijnlijk eenvoudige zangers als Lou Reed. Ook in zijn composities is Emi’s voorkeur voor eenvoud in muziek, zoals bijvoorbeeld bij Echo and the Bunnymen, terug te vinden. Andere inspiratiebronnen zijn Bonny ‘prince’ Billy, Mijndert Talma en Mark Kozelek.

 

Jimi Haagmans

jim-haagmansThe Straw That Broke The Donkey’s Back is the pseudonym of Maastricht based folk singer-songwriter Jim Haagmans. Influenced strongly by early roots music. Fragment optreden: https://www.youtube.com/watch?v=_o6mc66RHkQ Muziek: The Straw That Broke The Donkey’s Back op Soundcloud

Website = facebookpagina: http://facebook.com/thestrawthatbrokethedonkeysback

 

 

Deel dit:

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress